Over de praktijk

In een gemoedelijk jaren ’30 huis bundelen vier huisartsen, één huisarts in opleiding, vier doktersassistentes, drie praktijkverpleegkundigen hun kennis en ervaring om goede diensten te kunnen verlenen. Verder werken er nog een diëtiste, fystiotherapeuten, psycho-somatisch therapeut, buurtteam medewerkers en een aantal coaches en psychologen in het pand.

Over de praktijk

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:00 – 17:00 uur
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 07.45 - 16:45 uur.

Praktijk: 030 – 251 30 07
Spoedlijn (07.45 - 17.00): 030 – 254 33 18

Homeruslaan 66   3581 MJ Utrecht

Dit zijn wij

In een gemoedelijk jaren ’30 huis bundelen vier huisartsen, één huisarts in opleiding, vier doktersassistentes, drie praktijkverpleegkundigen hun kennis en ervaring om goede diensten te kunnen verlenen. Verder werken er nog een diëtiste, fystiotherapeuten, psycho-somatisch therapeut, buurtteam medewerkers en een aantal coaches en psychologen in het pand.

We zijn bedreven in reizigersadvisering, doen kleine chirurgische verrichtingen, plaatsen en verwijderen spiraaltjes, maken longfunctieonderzoeken en doen huisbezoeken veelal op de fiets. 

Onze praktijk is geaccreditateerd door het NPA. Dit houdt oa in dat we onszelf continu willen verbeteren. Zo hebben we een privacy protocol zodat we zorgvuldig met uw medische  gegevens om blijven gaan. Maar ook andere processen proberen we te beschrijven, te verbeteren en te borgen. Wilt u een protocol inzien? We mailen het u graag toe.

Declaraties naar alle Nederlandse zorgverzekeraars handelen we snel en kosteloos af via internet.

Apotheek, fysiotherapie, ergotherapie, mensendieck, cesartherapie, huidtherapie en logopedie zijn op loopafstand van de praktijk; de samenwerking en het overleg met deze zorgverleners verloopt uitstekend. Daarom kunnen we onze patiënten goed adviseren waar je het beste geholpen kunt worden. Daarnaast is het Diakonessenziekenhuis om de hoek.

Wij vinden bereikbaarheid en samenwerking zeer belangrijk en daarom werken wij alleen wijk gebonden.

Ondanks dat wij ons profileren onder 1 naam (Huisartsenpraktijk Homeruslaan) worden onze patiënten onderverdeeld in twee praktijken:

  • Huisartsenpraktijk ter Horst: M.L.C. ter Horst (v) en M. Bunge (v)
  • Huisartsenpraktijk Muller: J.L.H.W. Muller (m) en E.C.M. de Ruiter (v)
Missie en visie

Onze missie:
Op professionele en betrokken wijze zorg dragen voor de patiënten én voor onszelf in een stabiele, gestructureerde en toegankelijke praktijk; waarbij we streven naar kwaliteitsverbetering en gezondheidsbevordering op maat.

Onze visie:
Huisartsenpraktijk Homeruslaan wil als duo praktijk op de huidige locatie blijven werken voor inwoners uit de buurt, zodat we op de fiets binnen 10 minuten bij onze patiënten kunnen zijn en vice versa. Ons uitgangspunt is een hecht team met goede werksfeer, zonder onze medische professionaliteit uit het oog te verliezen. We willen goede ketenzorg leveren door samenwerking met de HUS, daarnaast wijkgerichte zorg door aansluiting bij Sterkz.org. Tevens streven naar zo goed mogelijke medische zorg en staan open voor nieuwe, innovatieve ontwikkelingen. We willen de veilige en kwalitatief hoogwaardige opleidingsomgeving voor huisartsen voortzetten. Ten slotte willen we doorgaan met onszelf kritisch te beschouwen en te verbeteren dmv onze jaarplannen en NHG praktijkaccreditatie.

Studenten huisarts

We hebben ruime ervaring in het begeleiden van studenten in onze praktijk.

Ga je in Utrecht wonen, dan adviseren we je een huisarts in de buurt te gaan zoeken.

Onze huisartsenpraktijk wordt veel gebeld om (ad hoc) studenten te helpen. Dit proberen we, mits je in de buurt woont, maar het lukt niet altijd om op korte termijn nog mensen in te plannen. Eigen patiënten gaan dan toch voor. Daarnaast hoeft je verzekering de ad hoc kosten voor een bezoek aan huisarts in je eigen woonplaats waar je niet vast bent ingeschreven (zogenaamde passant tarief) niet te vergoeden.

De spoedeisende hulp en de huisartsenpost accepteert ook geen patiënten die met problemen komen die tot de volgende dag kunnen wachten. Daarnaast zijn de kosten van deze voorzieningen erg hoog en ze gaan van je eigen risico af. In tegenstelling tot kosten van consulten bij je vaste huisarts die in het basispakket kosteloos vergoed worden.

Daarom adviseren we alle studenten die komen wonen in Utrecht om zich in te schrijven bij een huisarts in de buurt. Woon je niet in Utrecht Oost, zoek dan op huisartsenutrecht.nl voor een huisarts bij jou in de buurt.

Reisvaccinatie

Voor reizigersvaccinaties en advies kunnen onze patiënten terecht bij dr Muller. Hij is een ervaren reiziger en deskundig in het geven van reizigers adviezen. Hij is ingeschreven bij de Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en volgt hiervoor ook de benodigde jaarlijkse nascholingen. De kosten voor een consult dient u contant bij dr Muller te betalen (€ 25). U kunt een afspraak maken zodra u het reisvaccinatie formulier heeft ingevuld en verzonden.

Landelijk Schakel Punt (LSP)

Vanaf medio 2023 is de praktijk van dokter Muller aangemeld bij het landelijk schakelpunt. Vanaf 2024 zal dit ook gelden voor de praktijk van dokter Bunge. 

Het landelijk schakelpunt is een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen wij 24 uur per dag de belangrijkste medische gegevens uitwisselen met de apotheek en de huisartsenpost. Het LSP is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd. Kijk voor meer informatie hierover op: volgjezorg.nl  Het delen van deze gegevens mag alleen met uw toestemming. 

Als u contact met ons hebt zullen wij u vragen of wij u mogen aanmelden bij het LSP. Deze toestemming kunt u op elk gewenst moment zelf weer intrekken door dit aan ons door te geven, of door dit zelf online te regelen op volgjezorg.nl 

Maak kennis met al onze medewerkers

Huisartsenpraktijk Homeruslaan wil als duo praktijk op de huidige locatie blijven werken voor inwoners uit de buurt, zodat we op de fiets binnen 10 minuten bij onze patiënten kunnen zijn en vice versa. Ons uitgangspunt is een hecht team met goede werksfeer, zonder onze medische professionaliteit uit het oog te verliezen.