In / uit
schrijven

In- of uitschrijven

Hieronder vindt u informatie over hoe u zich kunt inschrijven bij onze praktijk. Bent u al patiënt bij ons, maar gaat u verhuizen en krijgt u een andere huisarts? Dan moet u zich bij ons uitschrijven.

Inschrijven

Indien u in ons postcode gebied (358x) woont, bent u van harte welkom bij onze praktijk.  Indien u een voorkeur heeft voor de praktijk van dr. Muller óf dr. Bunge kunt u dat op dit formulier aangeven. Woont u buiten het aangegeven postcode gebied dan is het niet mogelijk u in te schrijven bij onze praktijk.

De reistijd is voor ons erg belangrijk omdat wij in geval van spoed, zo snel mogelijk bij u moeten zijn. Daarnaast vinden wij wijkgerichte samenwerking heel prettig.

Als u zich bij ons inschrijft dient u zich bij uw vorige huisarts zo snel mogelijk uit te schrijven en te zorgen dat wij uw medische dossier krijgen.

Met onze standaardbrief “uitschrijven” kunt u zich makkelijk uitschrijven bij uw oude huisarts en uw medische gegevens laten opsturen naar Huisartsenpraktijk Homeruslaan.


Hoe kunt u zich inschrijven

 • Het inschrijfformulier online invullen, (digitaal) ondertekenen en versturen. U ontvangt het ingevulde formulier als PDF document via uw email. Ook wordt er een kopie van dit PDF document verstuurd naar onze huisartsenpraktijk. Wilt u zich dan bij uw eerste bezoek legitimeren bij de doktersassistente?
 • Het inschrijfformulier invullen, printen en inleveren bij de balie van de praktijk. Neem een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspas mee!
 • U kunt het inschrijfformulier ook invullen en opsturen. U moet zich dan bij uw eerste bezoek legitimeren bij de doktersassistente.
 • Indien u meerdere personen wilt inschrijven, dient u voor iedereen afzonderlijk het inschrijfformulier in te vullen.

 

Tijdelijk in Utrecht Oost

Komt u tijdelijk in Utrecht Oost wonen en heeft u geen reguliere Nederlandse verzekering, zoals AON? Dan kunt u zich helaas niet meer bij ons inschrijven.

Wij willen onze kleinschalige praktijk graag open houden voor buurtgenoten die hier langdurig blijven wonen. Tijdelijke patiënten leggen een te grote (administratieve) druk op ons. We denken dat er genoeg goede praktijken in de buurt zijn waar tijdelijke patiënten wel goed terecht kunnen. Voor patienten die een reguliere Nederlandse verzekering hebben zijn wij gewoon geopend. 

Zo blijven we de laagdrempelige praktijk in de buurt die we willen zijn conform onze visie “bewust kleinschalig.” 

Let Op!

 • Check of u alles goed heeft ingevuld. Alleen volledig ingevulde formulieren kunnen wij verwerken.
 • Bij uw eerste bezoek moet u zich legitimeren en uw verzekeringspasje meebrengen.
 • Als u uw gezin komt inschrijven, neem dan van alle gezinsleden legitimatie en verzekeringspasjes mee.
 • Vergeet u niet uit te schrijven bij uw huidige huisarts. Deze moet uw gegevens zo snel mogelijk naar ons toesturen.
 • Een afspraak met de huisarts is mogelijk nadat u zich heeft ingeschreven en wij uw dossier van de vorige huisarts hebben ontvangen.
 • Met uw inschrijving bij Huisartsenpraktijk Homeruslaan gaat u akkoord met de privacyverklaring.
 • Wij zijn aangesloten op het LSP. Met uw inschrijving bij Huisartsenpraktijk Homeruslaan gaat u akkoord met de aanmelding bij het LSP. Mocht u niet willen dat uw gegevens op deze manier gedeeld worden dan kunt u dit bij ons aangeven of uzelf afmelden op Volgjezorg.nl. 
Inschrijven als student

Ga jij studeren in Utrecht en woon je binnen ons postcode gebied (358x)? Dan ben je van harte welkom bij onze praktijk.

Onze huisartsenpraktijk wordt veel gebeld om (ad hoc) studenten te helpen. Dit proberen we, mits je in de buurt woont, maar het lukt niet altijd om op korte termijn nog mensen in te plannen. Eigen patiënten gaan altijd voor. Daarnaast hoeft je verzekering de ad hoc kosten voor een bezoek aan huisarts in je eigen woonplaats waar je niet vast bent ingeschreven (zogenaamde passant tarief) niet te vergoeden.

De spoedeisende hulp en de huisartsenpost accepteert ook geen patiënten die met problemen komen die tot de volgende dag kunnen wachten. Daarnaast zijn de kosten van deze voorzieningen erg hoog en ze gaan van je eigen risico af. In tegenstelling tot kosten van consulten bij je vaste huisarts die in het basispakket kosteloos vergoed worden.

Daarom adviseren we alle studenten die komen wonen in Utrecht om zich in te schrijven bij een huisarts in de buurt.

Woon je in een ander postcode gebied, zoek dan op www.huisartsenutrecht.nl voor een huisarts bij jou in de buurt.
 

Inschrijving gesloten voor tijdelijke patiënten

Tijdelijk in Utrecht Oost

Komt u tijdelijk in Utrecht Oost wonen en heeft u geen reguliere Nederlandse verzekering, zoals AON? Dan kunt u zich helaas niet meer bij ons inschrijven.

Wij willen onze kleinschalige praktijk graag open houden voor buurtgenoten die hier langdurig blijven wonen. Tijdelijke patiënten leggen een te grote (administratieve) druk op ons. We denken dat er genoeg goede praktijken in de buurt zijn waar tijdelijke patiënten wel goed terecht kunnen. Voor patienten die een reguliere Nederlandse verzekering hebben zijn wij gewoon geopend. 

 

Zo blijven we de laagdrempelige praktijk in de buurt die we willen zijn conform onze visie “bewust kleinschalig.”

Contactgegevens wijzigen

Wijzigingen contactgegevens/verhuizen
Staat u bij ons ingeschreven en zijn uw contactgegevens veranderd? Laat het ons weten.
Dit kan aan de balie of via:

Telefonisch: 030 – 251 30 07
Via e-mail: info@huisartsutrecht.nl
Post: Homeruslaan 66 3581 MJ Utrecht

Gaat u verhuizen? Als uw nieuwe adres buiten ons postcodegebied valt, kunt u met de doktersassistente overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Uitschrijven

Gaat u verhuizen en veranderen van huisarts? Dan moet u zich bij ons uitschrijven. Dit doet u door het formulier hieronder volledig in te vullen en te ondertekenen.

Voor kinderen tot 16 jaar geldt dat in principe beide (gezagdragende) ouders/verzorgers moeten tekenen. Vanaf 12 jaar moeten kinderen zelf ook toestemming geven.
 

Hoe kunt u zich uitschrijven
Het formulier kunt u online invullen, (digitaal) ondertekenen en versturen. U ontvangt het ingevulde formulier als PDF document via uw email. Het formulier wordt ook direct naar ons verstuurd. Wij nemen vervolgens contact met u op om de uitschrijving definitief te maken. 

Wij mogen patiënten pas uitschrijven en de gegevens naar een nieuwe huisarts sturen als het formulier volledig is ingevuld en ondertekend.


Pneumokokken vaccinatie

De pneumokokkenvaccinatie geeft extra bescherming tegen de pneumokokken bacterie. Deze bacterie kan een ernstige longonsteking veroorzaken. Oudere mensen kunnen er sneller en erger ziek door worden, omdat de afweer vaak vermindert is. Vanaf 80 jaar geeft de pneumokokkenprik weinig bescherming. Daarom worden mensen vanaf 80 jaar niet uitgenodigd voor de pneumokokkenprik.

Eind 2023 begin 2024 zullen we de pneumokokkenvaccinaties geven. Patienten die hiervoor in aanmerking komen zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.