Medewerkers

In een gemoedelijk jaren ’30 huis bundelen vier huisartsen, één huisarts in opleiding, vier doktersassistentes, drie praktijkverpleegkundigen hun kennis en ervaring om goede patiëntenzorg te kunnen verlenen. Verder werken er nog een diëtiste, fystiotherapeuten, psycho-somatisch therapeut, buurtteam medewerkers en een aantal coaches en psychologen in het pand.

Huisartsen

Jack Muller
Huisarts - maandag, dinsdag, woensdag

In 1997 ben ik op de Homeruslaan begonnen met Huisartsenpraktijk Muller. En vanaf 2000 draag ik samen met Lisette de Ruiter met veel plezier en tevredenheid zorg voor onze patiënten.

Ik hou van een open en eerlijke communicatie. Mijn brede interesses maken dat ik het huisartsenvak nog altijd het mooiste werk vind om te doen. De intimiteit van het vak vind ik mooi.  Verder doe ik in de praktijk vaker kleine chirurgische ingrepen en geef injecties in en rondom gewrichten en pezen.

Daarnaast heb ik een enkele passies zoals muziek maken en reizen.

Als muzikant speel ik bij enkele bandjes in Utrecht. Daarnaast ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziek en Dansgeneeskunde, adviseer ik diverse Nederlandse en internationale artiesten en ben medisch vrijwilliger bij TivoliVredenburg.

Naast mijn vele verre reizen ben ik dertien jaar lang werkzaam geweest als  alarmcentrale-arts en heb vele Nederlandse vakantiegangers met medische problemen in het buitenland bijgestaan. U kunt bij mij terecht voor de medische voorbereiding (zoals reisvaccinaties) van uw verre reis. Ik ben volledig gecertificeerd reisarts en zelfs bevoegd om gele koorts vaccins toe te dienen. De praktijk Homeruslaan is een officieel erkend vaccinatiecentrum.

Lisette de Ruiter
Huisarts - donderdag, vrijdag

Sinds 2000 werk ik samen met Jack Muller. Ik ken de buurt goed, aangezien ik in Utrecht-Oost geboren en getogen ben en waar mijn kinderen ook zijn opgegroeid. Ik woon hier nog steeds met veel plezier.

Vóór mijn specialisatie tot huisarts heb ik ervaring in de gynaecologie opgedaan. Verzoeken voor spiraaltjes worden dan ook door mij beoordeeld en geplaatst voor patiënten die ingeschreven zijn in huisartsenpraktijk Muller.

Myrthe ter Horst
Huisarts – maandag, dinsdag ochten, vrijdag 

Vanaf 1 januari 2024 heb ik het praktijkhouderschap van dokter Bunge overgenomen. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe stap en uitdaging en ben heel erg blij dat dokter Bunge nog in de praktijk blijft werken en ik altijd kan terugvallen op haar ervaring en kunde. 

Ik ken de praktijk al erg goed. Het laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts heb ik gedaan bij de Homeruslaan, daarna ben ik er als praktijkmanager blijven werken en sinds april 2023 als vaste waarnemer van dokter Bunge. 

Ik vind het ontzettend leuk dat ik nu de praktijk heb overgenomen en hier vast als huisarts kan en mag werken. Er heerst een hechte huiselijke sfeer en het contact met zowel de patienten als de medewerkers is ontzettend fijn. Ik sta dan ook helemaal achter de kernwaarden van de praktijk: Bewust kleinschalig. Voor mij is het huisartsenvak nog steeds het allerleukste vak het geeft mij zowel voldoening als voldoende uitdaging. Wat mij het meest aantrekt in het huisartsenvak is de band die je met de patiënten opbouwt, ik houd ervan om met de patiënten mee te denken en zo samen tot een oplossing te komen.

Samen met mijn man en dochter woon ik Soest en kom ik elke dag heerlijk met de fiets naar mijn werk. Ik hou van buiten sporten, tennissen, fietsen of gewoon heerlijk wandelen. 

Tot ziens in de praktijk!

 

Marguerite Bunge
Huisarts - woensdag, donderdag

Samen met Myrthe ter Horst ben ik  werkzaam in Praktijk ter Horst op de Homeruslaan. Zelf werk  ik hier al sinds 1994 met veel plezier. Ik ben laagdrempelig benaderbaar en ga graag met u in gesprek. De praktijk is kleinschalig, waardoor er een leuke werksfeer is met korte lijnen, waarbij de patiënten op een persoonlijke manier geholpen kunnen worden.

Na mijn huisartsenopleiding heb ik een jaar gewerkt als poortarts in het ziekenhuis. Daarbij heb ik ervaring opgedaan in de acute geneeskunde en bij verschillende specialismen, o.a. gynaecoloog, internist, cardioloog, chirurg en orthopeed.

Ik ben enthousiast over het huisartsenvak en vind het fijn om mensen dicht bij huis te helpen. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met grote en kleine problemen. Ook voor kleine verrichtingen, injekties en het plaatsen van spiralen kunt u bij mij terecht. Naast mijn werk als huisarts organiseer ik nascholingen voor huisartsen in Utrecht.

Mijn man komt uit Amerika. Ik heb mijn bevoegdheid gehaald om in de Verenigde Staten te praktiseren. We hebben besloten om in Nederland te wonen en werken. Vanzelfsprekend is mijn engels prima. We hebben 2 dochters.

In mijn vrije tijd hou ik van muziek maken (dwarsfluit), tennissen, skien en reizen.

Doktersassistenten

Anky de Lijser
Doktersassistente/POH - maandag woensdag, donderdag

Wie kent haar niet? Ervaren, humorvol, alert, deskundig en …  al ruim 30 jaar in de praktijk!!!

Naast haar werkzaamheden als dokterassistente is Anky zich steeds meer gaan bekwamen in het begeleiden van patiënten. Zo worden alle patiënten met hoge bloeddruk door haar gecontroleerd. Ook de oudere patiënten worden volgens protocol door haar in kaart gebracht en regelmatig gecontroleerd.

Paulien Baerends
Doktersassistente - maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Vanaf 1 januari 2010 is Paulien ons team komen versterken. Voordat ze in Utrecht Oost aan de slag ging, werkte ze in verschillende  huisartsenpraktijken en op de poli dermatologie van het academisch ziekenhuis in Groningen. Zij heeft hier veel ervaring opgedaan in  wondverzorging, zwachtelen en diverse behandelingen van huidproblemen.

Sigrid Westenbrink
Doktersassistente - dinsdag, woensdag, vrijdag

Sigrid heeft in 2006 stage gelopen op de Homeruslaan en dat beviel zó goed dat ze terug is gekomen na het afronden van haar opleiding. Sigrid brengt de levenservaring mee van een moeder en de levenslessen van eerdere werkzaamheden.

Jenica Curelaru
Doktersassistente - donderdag en vrijdag

Sinds mei 2018 werkt Jenica op de Homeruslaan. Een lang gekoesterde wens is daarmee in vervulling gegaan. In haar vrije tijd geeft zij Reiki behandelingen voor mensen met chronische pijn.

Praktijkverpleegkundigen

Chantal Jansen
Praktijkverpleegkundige - woensdag en vrijdag

Sinds september 2023 werk ik met veel plezier in de huisartsenpraktijk Homeruslaan, waar ik me
binnen een hecht team al helemaal thuis voel.
In Zuid-Limburg ben ik opgegroeid, daar heb ik gewerkt als doktersassistente. Vervolgens ben ik
getrouwd en richting Utrecht verhuisd, waar ik met mijn gezin ontspanning zoek in de natuur en
volop geniet van wandelen en fietsen . Daarnaast geniet ik van het dynamische leven in de stad, de
gezelligheid en het samenzijn met familie en vrienden. Verder teken ik in mijn vrije tijd, lees ik veel
en tennis ik graag.
Mijn opleiding als praktijkondersteuner somatiek heb ik in 2015 voltooid aan de Hoge School in
Leiden, na jarenlang met veel plezier als doktersassistente gewerkt te hebben binnen verschillende
huisartsenpraktijken en in het Antonius Ziekenhuis. Meer tijd en aandacht voor de patiënten en
verdieping binnen dit vakgebied wilde ik opdoen. Binnen de praktijk zijn mijn aandachtsgebieden
gericht op Diabetes Zorg en patiënten met Hart-Vaat ziekten. Daar kan ik u bij begeleiden en in
ondersteunen. Ook als preventie kan ik de gepaste zorg bieden. Verder kan ik u ook met
leefstijladviezen ondersteunen. Graag ontmoet ik u in de praktijk.

Barbara Jiskoot
Longverpleegkundige - dinsdag

Sinds november 2003 werk ik als gespecialiseerd verpleegkundige astma/COPD voor Careyn. Daarvoor heb ik 15 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt in verschillende wijken van Utrecht, het meest in Overvecht Noord. Op dit moment werk ik bij verschillende huisartsen. Ook zie ik eens per twee weken kinderen met astma en allergie tijdens mijn spreekuur in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis.

Als longverpleegkundige geef ik informatie en begeleiding ten aanzien van uw ziekte en alle aspecten die van invloed kunnen zijn op hoeveel last u van die ziekte heeft. Samen met u stel ik vast wat nodig is om klachten van uw astma/COPD te verminderen en verergering van uw klachten te voorkomen of uit te stellen.

Simone Vankan
POH-GGZ - Woensdag & Donderdag 

Sinds januari 2023 werk ik op de Homeruslaan. Fijn om vanaf de fiets weer dat stadse gevoel te ervaren. Sinds 8 jaar ben ik werkzaam als Poh-ggz. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Limburg (1974). Ik heb Psychologie gestudeerd in Nijmegen en later de opleiding tot systeem (gezins-en relatie) therapie gedaan bij de Rino.

Ik heb lang in het forensische werkveld gewerkt. Ik heb een gezin, ben een gezelschapsmens, houd van wandelen (met onze hond) en fijne gesprekken. Sinds een aantal jaren heb ik mijn passie voor bridge ontdekt (ik ben meer een denksporter dan een fysieke sporter).

Ik wil graag mensen zich op hun gemak laten voelen, benoem wat ik zie en van daaruit kijken we samen wat er nodig is.

Finie Kuunders
POH-GGZ - dinsdag en vrijdag

Sinds 2018 werk ik met plezier en voldoening samen met patiënten en collega’s van de Homeruslaan. Mensen kunnen bij mij terecht voor begeleiding en behandeling van psychische, psychosociale en psychosomatische klachten. Het bij mensen stil staan bij datgene wat ze beleven en bij wat voor hen belangrijk is en er toe doet is waardevol. Samen met elk uniek mens onderzoeken we hoe u uw oplossing dan wel uw omgang met uw hulpvraag vindt zodat uw klachten afnemen en verdwijnen. Dit is waar het over gaat tijdens onze gesprekken. Indien nodig verwijzen de huisartsen of ik u gericht door naar een andere behandelaar. Naast POH-GGZ ben ik opgeleid tot psychosociaal therapeut, counselor en coach. Ik sta ingeschreven in het landelijk register POH-GGZ.

Medisch Centrum Homeruslaan

Op onze locatie zijn meerdere paramedische professionals gevestigd zoals een diëtist, psycholoog, oefentherapeut en medewerker van het buurtteam. Hierdoor zijn er korte lijntjes met deze zorgprofessionals en kan er indien nodig laagdrempelig worden overlegd.

Inschrijven

Indien u in ons postcode gebied (358x) woont, bent u van harte welkom om u in te schrijven bij onze praktijk. Woont u buiten het aangegeven postcode gebied dan is het niet mogelijk u in te schrijven bij onze praktijk. De reistijd is voor ons erg belangrijk omdat wij in geval van spoed, zo snel mogelijk bij u moeten zijn.