Nieuws

Nieuws

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt volwassenen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die hiervoor in aanmerking komen krijgen dit voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

De focus ligt op drie onderdelen

 • Beweging
 • Voeding
 • Gedragsverandering

En dat leidt tot

 • Betere lichamelijke fitheid
 • Gewichtsverlies
 • Betere kwaliteit van leven

In de stad Utrecht worden drie van de vier erkende GLI’s aangeboden. De GLI’s bestaan uit individuele coachingsgesprekken en groepsbijeenkomsten. Deze worden uitgevoerd door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en/of oefentherapeut. Alle zijn gericht op blijvende gedragsverandering en gezondere leefstijl op lange termijn. Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende soorten GLI’s.

<iframe style="border: 0;" src=https://www.gliz.org width="350" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe> 

Schurft (scabies)

Schurft (Scabies) 

Op dit moment zijn er erg veel mensen die klachten hebben door schurft. 

De symptomen van schurft zijn toenemende jeuk. Vooral in de nacht en als het warm is. De jeuk kan over het gehele lichaam voorkomen. Er zijn vaak ook huidafwijkingen zichtbaar. Dit kunnen blaasjes of rode bultjes zijn en soms zie je ook rode streepjes op de plek waar de mijt gangetjes heeft gegraven. 

Schurft kun je behandleen met creme of met tabletten. Daarnaast moet je ook maatregelen nemen, zoals beddengoed en kleding wassen op 60 graden. Het is heel belangrijk dat al je huisgenoten en nauwe contacten zich tegelijkertijd met jou laten behandelen. Ook als ze (nog) geen klachten hebben. Alleen zo voorkom je dat de schurft terugkomt. Duidelijke informatie over de behandeling van schurft met creme of tabletten vind je op de site van het RIVM. 

Voor meer informatie over schurft kunt u kijken op thuisarts.nl.

 

 

Uw Zorg Online

Uw Zorg Online 

Vanaf nu zijn de online diensten van onze praktijk ook via een app beschikbaar: de Uw Zorg online app. Zo kunt u nog makkelijker via uw smartphone of tablet met ons communiceren. Download de Uw Zorg online app in de App Store (iOS) of Google Play (Android). U krijgt hiermee veilig toegang tot uw medicatieoverzicht, u kunt eerder voorgeschreven medicijnen bestellen, online een afspraak maken in de agenda van uw huisarts en een e-Consult starten!

Hulp nodig? Bekijk de gebruikershandleiding en de instructievideo’s over het gebruik van Uw Zorg online via de app en de website.

Om in te kunnen loggen op de App moet u eerst een keer inloggen via het digitaal patiënten dossier op onze website. 

Praktijk informatie

Als u nog geen huisarts in Utrecht heeft en u woont bij ons in de buurt (Utrecht Oost: postcode 358*), dan is het goed om te weten dat wij open zijn voor nieuwe patiënten. We merken tijdens de COVID periode dat mensen schroom hebben om de huisarts te benaderen. Wij hechten echter belang aan laagdrempelig overleg. Twijfel je over je gezondheid? Bel of mail ons dan. Dat kan veilig via een e-consult benaderbaar via het digitaal patiënten dossier.

Gaat u uit de wijk verhuizen, dan kunt u niet bij ons patiënt blijven. Zo waarborgen we onze Missie en Visie die samen is gevat in onze kernwaarden: BEWUST KLEINSCHALIG.

 Onze praktijk is gelegen op de grens  van wijken Oudwijk, Sterrenwijk en Wilhelminapark. Nabij IBB, de Uithof en het Diakonessen ziekenhuis. Naast de vele studenten die in Utrecht studeren, komen onze patiënten dan ook voornamelijk uit deze wijken. Wij kennen de meeste hulpverleners in de buurt, zodat we gericht kunnen verwijzen en u die zorg krijgt die bij u past.

Alle zorg is in de buurt. Een apotheek in de straat, fysio-, mensendieck- of ergotherapie, het beste perifere ziekenhuis van Nederland, de huisartsenpost, de dienstapotheek en diverse psychologen. Alles is bij ons op enkele minuten lopen aanwezig. Wij maken ons hard voor goede samenwerking met andere hulpverleners en proberen in overleg met onze patiënten tot een juiste keuze te komen indien verwijzen nodig is.

 

 

Parkeerbeleid

Op de Homeruslaan wordt regelmatig gecontroleerd of er betaald is voor betaald parkeren. Gelukkig wonen onze meeste patiënten in de buurt en komen te voet of op de fiets.

Er is wel bijna altijd een parkeerplek in de straat. En voor de mensen met een invalide kaart is er ook 1 parkeerplek voor onze ingang.

Griepprik informatie

De griepvaccinatie heeft in onze praktijk al plaats gevonden. Wilt u alsnog een vaccinatie of heeft u hier vragen over dan kunt u contact opnemen met de praktijk.

 

Voor meer informatie kijk op: Thuisarts.nl en RIVM

 

Pneumokokkenvaccinatie

Alle 66 t/m 69 jarige krijgen ook een oproep voor de pneumokokken vaccinatie.
De pneumokokkenvaccinatie geeft extra bescherming tegen de pneumokokken bacterie. Deze bacterie kan een ernstige lononsteking veroorzaken. Oudere mensen kunnen er sneller en erger ziek door worden, omdat de afweer vaak vermindert is. Vanaf 80 jaar geeft de pneumokokkenprik weinig bescherming. Daarom worden mensen vanaf 80 jaar niet uitgenodigd voor de pneumokokkenprik.

Eind januari en begin februari zullen we de pneumokokkenvaccinaties geven. Patienten die hiervoor in aanmerking komen zullen hiervoor begin januari een uitnodiging ontvangen.

Voor meer informatie kijk op: Thuisarts.nl

Coronavirus

Corona

Sinds 10 maart 2023 is het niet meer verplicht om te testen op corona ook niet bij klachten. Bij klachten van een luchtweginfectie of griep blijft het echter wel belangrijk om uzelf maar ook kwetsbare mensen om u heen zoveel mogelijk te beschermen. Omdat er in de huisartsenpraktijk veel mensen komen met een kwetsbare gezondheid vragen wij u een mondkapje te dragen als u naar de huisartsenpraktijk komt met luchtwegklachten. Hieronder staan de adviezen van het RIVM die helpen om de verspreiding van een luchtweginfectie te beperken.

 

Heb je klachten die passen bij een luchtweginfectie? Volg dan deze adviezen. Daarmee help je om de verspreiding van luchtwegvirussen te beperken èn bescherm je de mensen met een kwetsbare gezondheid.

 1. Ben je ziek, blijf dan thuis.
 2. Overleg bij lichtere klachten met je werkgever of je thuis kunt werken.
 3. Vermijd contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondneusmasker.
 4. Hoest en nies in je elleboog. Was vaak en goed je handen met water en zeep.
 5. Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.

Ook als je geen klachten hebt, is het belangrijk om te hoesten en niezen in de elleboog en regelmatig je handen te wassen met water en zeep.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van het RIVM 

 

Vaccinatie

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

 

Alcohol gebruik

Dry January en nu door, 

 

Ruim 80% van de Nederlanders ouder dan 18 jaar drinkt alcohol. De een maar een enkele keer de ander regelmatig. Alcoholgebruik heeft op lange termijn veel risico's . De meest bekende zijn aandoeningen van de lever ( ontsteking, vetopstapeling, cirrose) maar er is ook een verband tussen alcohol gebruik en diverse soorten van kanker (mond, keel, slokdarm, lever, dikke darm, borst). Daarbij valt 32% van de mensen die stopt met alcohol drinken ook nog fors af en 52% voelt zich mentaal beter en slaapt beter. Wil jij ook kijken wat minder of geen alcohol voor jou kan opleveren kijk eens op op Thuisarts.nl, Alles Over Drinken of Alcoholinfo. En je kunt natuurlijk ook altijd met ons bellen als je vragen hebt over stoppen met alcohol. 

Reisvaccinatie nodig?

Als u een reis gaat maken buitens europa, dan kan het zijn dat uw vaccinatie of medicatie moet meenemen. Wilt u weten of dit nodig om veilig opreis te kunnen gaan. Vul dan ons reisvaccinatie formulier in.